BK20 Live (2010)

Brüssel Kaupallinen - BK20 Live

Biisilista

  1. Pyörät (1991)
  2. Orjalaiva (1992)
  3. Loistava kylpy (1994)
  4. Aika (1996)
  5. Aika kultaa muistot (2005)
  6. Nimetön naapuri (2005)
  7. Varjele mun järkeni (2009)
  8. Musta pyöveli (2009)
  9. Olen saanut sinut ihoni alle (2007)
  10. Nahkaradio (2009)

 

Levyn infot

Brüssel Kaupallinen julkaisee 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi BK20 Live -albumin, jonka biisilista koostuu muinaisista harvinaisuuksista ja tuoreemmasta materiaalista. Levyn on äänittänyt BK:n miksaaja Jarmo Hatunen Nuclear Nightclubin ja Koodin keikoilta marraskuussa 2009. Albumin miksauksesta vastaa Hiili Hiilesmaa ja masteroinnista Cutting Roomin Håkan Åkesson.

 

BK20 Liven Varjele mun järkeni ja Aika kultaa muistot -biisinäytteet löytyvät Brüssel Kaupallisen Myspace- ja Facebook-sivustoilta:

 

www.facebook.com/pages/Brussel-Kaupallinen/165231325218
www.myspace.com/brusselkaupallinen

 


Arvostelut

Imperiumi.net 4 tähteä / 8 pts
"Brüssel Kaupallinen kierrättää kuulijaa vuoden 1991 Pyörät-biisistä viime vuoden Musta polku -täyspitkän antiin, ja vaikka yhtyeen raskaassa ja kierossa rockissa voikin huomata näin omanlaistaan kehittymistä, osoittaa BK samalla olleen aina ennakkoluuloton ja ehdoton räimejoukkio. Orjalaivoista, rekka-autoista ja kuolleista naapureista kertovat tarinat tuutataan vahvasti riuhtoen esille groovea unohtamatta. Näin keikkaolosuhteissa musiikin fyysisyys ja meluisuus vain korostuvat, ja hyvä niin. BK20 Live sopii niin BK-veteraanille kuin kokemattomallekin vierailijalle, sateiseen lauantaihin tai miehiseen kupitteluun."
- Antti Klemi

 

Desibeli.net 4 tähteä
"BK20Liveä kuunnellessa sitä ihmettelee miksi suomalaiset rock-bändit ovat nihkeitä julkaisemaan livelevyjä – oululaisethan ovat tulessa!
Kahdelta keikalta koottu kokonaisuus on yhtenäinen, tiukka ja otteessaan pitävä paketti Brüssel Kaupallista bändille itselleen ominaisimmassa ympäristössä, ja epäilemättä uusille tuttavuuksille paras mahdollinen tapa tutustua orkesteriin niin hyvässä kuin pahassakin."
- Aleksi Leskinen

 

Mesta.net 4 tähteä
"
Brüssel Kaupallinen on edelleen äärettömän tehokas ja rosoisen käskevä liveorkesteri. Janne Helttusen vokaalit hallitsevat isännän otteella ja miehen kettuileva ääni nostaa verenpainetta niin kotona kuin klubilla. BK20 Live on konserttitaltiointi, joka herättää himoa rynnätä pelipaikalle kuuntelemaan livenä veivaavaa bändiä."
- J.A. Kaunisto

 

Vertigo.cd 4 tähteä
"
Orkesterin soitto runnoo ja svengaa ja Helttusen vittumainen tulkinta toimii kuin tiukat, lyhykäiset farkkushortsit Lily Allenin yllä. Kun soundimaailmassakaan ei ole moittimista, voi BK20 live-lättyä huoletta suositella kaikille, jotka nyt sattuvat pitämään bändin rönsyilevästä ja rosoisesta rockin kohkauksesta. Vaikkei varsinaisesti olisikaan livetallenteiden ylin ystävä, tarjoilee tämä tekele uutta studioalbumia odotellessa varsin kelvollisen kuuntelukokemuksen, joka saa mielen halajamaan itsekin BK:n keikalle ja mieluiten mahdollisimman äkkiä."
- Ilkka Heikkinen

 

Noise.fi 3 tähteä
"Pantera meets vanha CMX, voisi olla lähtökohta oululaisen Brüssel kaupallisen lähestymiselle, mikäli bändin musiikki ei ole entuudestaan tuttua. Aika monelle kuitenkin on, ja onhan orkesteri aiheuttanut pahennusta jo 20 vuotta. BK20 on ihan kelvollinen leikkaus yhtyeen historiasta tähän päivään liveominaisuudessa. Mutta jos haluaa aloittaa vasta tutustumisen orkesterin musiikkiin, ei levy ehkä ihan kokoelmasta käy. Suosittelen lähestymään ennemmin studioalbumeita, joilla herkkua riittää enemmänkin. "
- Petri Klemetti

 

Inferno #5/2010 3 tähteä
"Kokoelmaluonteinen ja 20-vuotiasta uraa luotaava kymmenen biisin livepläjäys on vakuuttavan vimmaista ja taatusti omaperäistä mäiskettä. Kaikessa primitiivisyydessään mätke tulee komeasti iholle, ja nelikon touhua kuunnellessa hien miltei haistaa. Harmi sinällään, että levy ei ole tämän pidempi, tätä kun kuuntelisi mieluusti enemmänkin."
- Kimmo K. Koskinen

 

Lammas Zine "Napakka"
"Brüssel Kaupallisen livesetti on ehkä yllätyksetöntä, mutta tasaista kautta linjan. Rumpukomppi pysyy samana suunnilleen koko setin ajan, joten BK:n tasaisen raskas murhaaminen saattaa pelottaa herkimmät takaisin Kotiteollisuuden pariin. Helttusen jämäkkä ja persoonallinen ääni on ollut Brüssel Kaupallisen tunnistettavin elementti vuosien aikana lyijynraskaan kitarasoundin ohella. “BK20 Livelle” onkin saatu oikein mehevät, mutta livemäiset ja rosoiset soundit. Napakka dokumentti BK:n keikkakunnosta."
- Jouni Parkku