Minä olen vihattu (2011)

Brüssel Kaupallinen - Minä olen vihattu

Biisilista

 1. Minä olen vihattu (4:28)
 2. Onnen langat ja nauravat naulat (4:04)
 3. Elohopea suonissani (2:21)
 4. Lukittu pää (4:16)
 5. Rituaalit (3:13)
 6. Puuterikoirat (2:48)
 7. Orjalaiva (2:47)
 8. Luita tyynyn alla (5:30)
 9. Elävänä hukkunut (3:19)
 10. Aika II (3:58)
 11. Surua ei voi paeta (4:31)

 

Kuuntele

 

Lukittu pää -video (2012)

Vihattuina tällä kertaa:

Janne Helttunen - laulu
Antti Leiviskä - kitara, harmooni, taustalaulu
Petteri Korkala - basso
Juha-Pekka Aunola - rummut


Jouni Hynynen - laulu (Rituaalit)
Hiili Hiilesmaa - taustalaulu (Minä olen vihattu, Surua ei voi paeta)

 

Tallennus ja tuotanto - Hiili Hiilesmaa. www.hiilihiilesmaa.com
Masterointi - Svante Forsbäck, Chartmakers. www.chartmakers.fi
Kansitaide ja toteutus - Ville Angervuori. www.angerdesign.com

 

Kaikki kappaleet Helttunen - Leiviskä - Korkala - Aunola, paitsi Orjalaiva Helttunen - Ylihukka - Leiviskä - Korkala - Aunola

Äänitys Matrixtor Studiolla ja Yellow House Studiolla Hämeenlinnassa marraskuussa 2010.

 

BK kiittää: Muuramen nuorisopastori, kuvatallentaja ja kapuladiileri Jukka “Führer” Hirvonen, Suomen kovin miksaaja Jarmo “Olli” Hatunen ja Jouni “Kalervo” Hynynen.

 

Kontakti:
Stop the Building
Kansankatu 47 A, 4. krs
90100 OULU

www.stopthebuilding.fi
Keikat:
Dex Viihde Oy
Humppakuja 1 as 18
40520 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 630 772
GSM: 044 520 3335
Jakelu ja promootio:
Supersounds Oy, Miika Kuusinen
www.supersounds.fi

 

 

 

Jakelu ja promootio:
Supersounds Oy, Miika Kuusinen
www.supersounds.fi

Arvostelut

Vertigo.cd 5 tähteä
"Minä olen vihattu takoo tujakat ja hieman yllättäen myös perin tarttuvat alkutahdit samannimiselle uutuusalbumille ja pitkään vaikuttaa jo siltä, ettei heikkoa hetkeä ole laisinkaan tulossa. Biisi toisensa jälkeen BK vyöryy eteenpäin svengaavana ja rankkana ja Helttusen tutun lakonisesti laulamat absurdit lyriikat ovat uutukaisella mielestäni entistäkin onnistuneempia. Piruako sitä kiistämään; jälleen ovat ukot saaneet aikaiseksi verrattoman hienon ja itsensä näköisen rock-levyn."
- Ilkka Heikkinen

 

Inferno 4.5 tähteä
"BK on tyyliltään kuin vääjäämättömän omituisella logiikalla kiemurtelevaa hulluutta, jonka seuraaminen on vähän kuin kahlekuninkaan vääntelehtimistä tarkkailisi. Neljäs kokopitkänsä Minä olen vihattu jatkaa yhtyeen erinomaisuuden terävöittämistä. Edellislevynsä Musta polku oli jo parin latteamman kiekon jälkeen omaehtoisen kieroa ja äärimmäisen vakuuttavaa mesoamista. Nyt ote on tätäkin maanisempi, ja uutukaisen astetta metallisempi kokonaistatsi sopii painostavan sekopäiseen tunnelmaan mitä parhaiten. BK:n totaalisella intensiteetillä elämöimä räimintä on sekä aiempaa kulmikkaampaa että sävykkäämpää ja tarjoaa viiston luukutuksen muotokielen sisäistäneillekin yllätyksiä."
- Kimmo K. Koskinen

 

Rumba 4 tähteä
"Suomenkielisen metallin buumi tuli ja meni, mutta Brüssel Kaupallinen pysyy. Minä olen vihattu jatkaa tuttuun tapaan tiukasti ja täsmällisesti juntaten. Sanoituksetkaan eivät petä: nimibiisissä kaupunki itkee kyyneleitä, uhrisavu nousee ja puhutellaan Haadesta. Meininki ei levyn edetessä varsinaisesti piristy, jollei kevennyksiksi lasketa pieniä mustan huumorin kukkasia. Niistä kirkkaimmin kukkii Puuterikoirien kertosäe, jossa vaaditaan lihaa ("ei luuta, ei nahkaa") suorastaan pirullisen hilpeästi. Kokonaisuutena albumi liikkuu Brüssel Kaupallinen -mittarin melodisemmassa päässä ja osoittaa taas kuinka vähemmän voi todellakin olla enemmän."
- Sari Koskinen

 

Mesta.net 4 tähteä

"Bändi jyrää nyt selkeämmin vähemmällä kierteellä mutta kuitenkin riittävällä murinalla. Tempoa on hieman pudotettu, väkivaltaiset surmacore-huudatukset ovat vaihtuneet metallisen raskaaseen turmion polkuun. Hulluuden leimahdukset vaikuttavat tiukemmin jäsennetyiltä - samalla bändistä on kadonnut ripaus äkkiväärää vaaran tuntua. Kaikesta huolimatta Brüssel Kaupallinen on edelleen selkeästi omaa tietään kulkeva räyhähenki, jonka angstinen turpasauna ei leikittele radiosoittokelpoisuudella. Minä Olen Vihattu aloitetaan heti kolmen biisin täystyrmäyksellä. Kotiteollisuus-henkinen nimibiisi tekee temput päivänvalossa ja pimeässä, ei tissinhiplailuun! Onnen langat ja nauravat naulat jatkaa kuivalla sirkkelilinjalla, harvinaisen vimmainen tekele ja kertosäkeen kohdalla leka lyö ja kovaa. Elohopea suonissani on niin lähellä hittitekelettä, kuin bändiltä on lupa odottaa. Brüssel Kaupallinen on edelleen raastava ja voimia vaativa kokemus. Raaka ulosanti ja synkissä vesissä räpiköivät lyriikat vievät kaunosielun turmion partaalle. Brüssel Kaupallinen ei vanhene arvokkaasti, vaan jatkuvalla rutinalla ja valituksella."
- J.A.Kaunisto

 

Helsingin Sanomat 3 tähteä
"Varkain BK ei kuulosta tänään tippaakaan marginaaliselta vaan pikemminkin ajanmukaiselta. Minä olen vihattu sisältää karskia ja särmikkäästi riffiteltyä rockia, joka on parhaimmillaan myös mukavan juonikasta. Jalustalle nousevat tekstit eivät kuitenkaan kanna niin hyvin kuin vaikkapa saman kaupungin kollegoilla Radiopuhelimilla. Hienoinen tarttuvuuskaan ei olisi ollut haitaksi. Livenä nämäkin periksiantamattoman karkeat biisit pyörivät varmasti ekstrakierroksilla."
- Heikki Romppainen

 

Desibeli.net 3 tähteä
"Juuri mikään ei parissa vuodessa ole muuttunut myöskään suomalaisen raskaan rockin saralla. Siksi Brüssel Kaupallisen ydinosaamista edustava, muhkeasti metelöivä ja karu riffien viljely tuntuu olevan enemmän kiinni ajassa kuin ehkä koskaan aiemmin yhtyeen uralla. Tämä ei aina ole eduksi pioneereille, koska monet Minä olen vihattu -levyn biiseistä häviävät esim. intensiteetissä seuraajilleen. Silti on pakko myöntää, että bändi kulkee edelleen täysin omalla polullaan, mistä todistaa juuri perässähiihtelijöiden joukko. Yhtyeen uusi tuleminen on kuitenkin viimeistään nyt osoittautunut hedelmälliseksi; kaksi levyllistä laadukasta materiaalia takaa pikkuhiljaa paikan suurten oululaisten meluajien pienessä joukossa."
- Jani Ekblom