Musta polku (2009)

Brüssel Kaupallinen - Musta polku

Biisilista

 1. Nahkaradio (4:08)
 2. Alakuloisten klaani (3:37)
 3. Varjele mun järkeni (5:31)
 4. Juhlat (Partibaer) (3:21)
 5. Musta pyöveli (3:45)
 6. 7 kuolemansyntiä (5:18)
 7. Ruokin tulta (1:56)
 8. Siipirikko (4:26)
 9. Musta polku (1:20)
 10. Kirveiden kehtolaulu (2:48)
 11. Tuhon julistaja (5:08)

 

Kuuntele


Arvostelut

Vertigo.cd 5 tähteä
"Matka Mustan polun taitteissa, äkkiväärien sielunmaisemien sopukoissa on mieleenpainuva kokemus, onnistunut "huviretki" ja perkeleellinen piknik, kuuloelimiä kurittava ja hellivä raskaahko järkäle."
- Ilkka Heikkinen

 

Noise.fi 5 tähteä
"Tästä ei paljon meininki parane, nimittäin nyt bändi on viimein löytänyt sen toimivan jujun, jolla ulostaa toinen toistaan kantavampia ja teräksenlujia kipaleita. Brüssel Kaupallinen lunastaa tällä albumilla ehdottomasti paikkansa kotimaisten omaperäisempien raskasrockmetallibändien sarjan kärkipaikoilta."
- Petri Klemetti

 

Aamulehti, Valo-liite 5 tähteä
"Brüssel Kaupallinen paranee vanhetessaan. BK on ehdoton, kaikkea muuta kuin tylsä ja ehkä hieman sairas, mutta sitähän maailmakin on."
- Markku Makkonen

 

MTV3.fi 4.5 tähteä
"BK jatkaa hyväksi havaitulla tyylillään, murjoen suomenkielistä rockräimettään kuulijoiden tärykalvojen iloksi. Musta polku on vahva kokonaisuus omaa tekemistä."
- Toni van der San

 

Inferno 4 tähteä
"Mustasta polusta tekee mahtavan levyn siitä kauttaaltaan hohkaava kiihkoisa hulluus. Johan tätä kuunnellessa vallan riehaantuu!"
- Kimmo K. Koskinen

 

Rumba 4 tähteä
"Alusta loppuun silkkaa asiaa puhuva Musta polku on levy, joka saa lenkillä takomaan ilmaa. Kotioloissa sitä ei voi kuunnella penkkipunnertamatta."
- Matti Riekki

 

Soundi 4 tähteä
"Brüssel Kaupallinen on edelleen mielipuolinen ja kaoottinen väriläiskä kotimaisen musiikin kartalla. Pohjoista hulluutta, eristyneisyyttä ja äkkivääriä käännöksiä nidotaan yhteen ennakkoluulottomasti ja täysin omassa mittaluokassaan. Ovatko nämä kaverit vapaina ehdonalaisessa? On vaikea sanoa jääkö BK ikuisesti musiikkimaailman marginaaliin, mutta jopa sielläkin yhtye on ihan oma tapauksensa."
- Sauli Vuoti

 

Mesta.net 4 tähteä
"Jos haluat kuulla, mitä Kotiteollisuus voisi olla ilman paria hittilevyä - osta Musta polku ja hämmästy. Ei liene ihme, että BK on yksi KT:n suunnannäyttäjistä. Monet jenkkibändit maksaisivat omaisuuden Brüssel Kaupallisen jakomielisen raskaasta ja irvistelevästä asenteesta. Musta Polku on välillä melkeinpä surmacorea. Routa rakastaa suomalaisia."
- J.A. Kaunisto

 

Desibeli.net 4 tähteä
"Aggressiivisen kulmikas ja välillä myrskyäväksi yltyvä riffittely yhdistettynä synkkiin teksteihin toimii kuin niskalaukaus. Levyn kantava voima on kuitenkin soittamisesta välittyvä riemu. Sisällöltään Musta polku ei ole valoisa, mutta muuten tuntuu, että pidemmän matkan talsinut yhtye on taas löytänyt jotain olennaista. Tämä on kevyesti Brüssel Kaupallisen paras albumi."
- Jani Ekblom

 

Imperiumi.net 7.5 tähteä
"Musta polku kuulostaa samaan aikaan yksinkertaisen raivoavalta ja jotenkin epämukavan kierolta. Brüssel Kaupallisen maailmassa saadaan turpaan mutta tästä sisuuntuneena jaksetaan myös nousta katuojasta."
- Antti Klemi

 

Lammas Zine 2 tähteä
"Seuraavalla kerralla enemmän Panteraa ja vähemmän CMX:ää."
- Teemu Lahtinen

 

Keskisuomalainen 2 tähteä
"Jonkinlaista vaihtoehtometalliahan tämä on, tosin aika persoonatonta sellaista. Levy on tylsä. Sanottavaa ei tunnu juurikaan olevan, joten biisit on ympätty täyteen pseudorunollista uskonnon pohdiskelua ja masennuksessa kieriskelyä."
- Mikko Siltanen