Aika (1996)

Brüssel Kaupallinen - Aika

Biisilista

  1. Aika (4:03)
  2. Atburðir á jörð (3:07)
  3. Moottorinaama (2:55)
  4. Valojuova (2:55)
  5. Öljy (3:04)
  6. Tanssit (4:22)

 

Kuuntele


Arvostelut

Aika (reissue)

 

Vertigo.cd  

Imhotep  

Desibeli.net  

Stalkermusic  

Imperiumi.net 

Rumbassaki oli kuulemma hyvä arvio, kele!

 4 tähteä - Pisteet 8/10

 3.5 tähteä - Pisteet 7/10

 3.5 tähteä

 3.5 tähteä

 3 tähteä - Pisteet 6,5/10

 

Aika (1996)

 

Sue
"Äänittäjänä ja miksaajana toiminut Mikko Karmila on loistavasti onnistunut Brüssel Kaupallisen rujon ilkeän kitarapainotteisen mättömusiikin taltioinnissa. Silloin kun bändin ja tekniikkapuolen edustajan välillä vallitsee täydellinen yhteisymmärrys, niin lopputulos kuulostaa tällaiselta. Tosi maukkaat saundit ja balanssit.

Kertaakaan tätä kuuden biisin CD:tä kuunnellessa ei tullut mieleen, että jonkun jutun olisi voinut tehdä toisella tavalla.

 

Tämä em:ttu koskee tietty yhtä lailla bändiäkin. Eihän hyvin tuotettu levy toimi ilman hyviä biisejä. Levyn avaavassa Aika-nimisessä kappaleessa olen havaitsevani jotain Radiopuhelimia muistuttavaa, mutta muuten tätä orkesteria en viitsi vertailla mihinkään toiseen. Valojuova ja Tanssit - nimiset biisit jäävät erityisen hohdokkaina mieleen heti parin kuuntelun jälkeen. Jykevää jyrää ja rajua riimitystä. Suosittelen!" 

- Juha Helminen

 

Soundi 3.5 tähteä
"Kyllä minä tiedän, mikä Brüssel Kaupallinen oikeasti on, euroisesta sukunimestään huolimatta: Radiopuhelimien Pohjois-Bosniaan eksynyt pikkuveli. Geenit ovat samantyyppiset, mutta olosuhteet ovat muokanneet BK:sta veljeään raskasmielisemmän ja irvokkaamman, mutta samalla joustavamman. Bändin jykevässä, muttei kovin metallisessa aggrovyörytyksessä soittajat ovat löytäneet erinomaisen tasapainotilan. Islantilaisen ex- Dr. Gunni -mies Ari Eldon Jonssonin möreä basso kaivertaa mekkalamultaan paksuja, koukeroisia käytäviä, joita kitaristi Veli-Matti Ylihukan karheat porakitarat halkovat möyheän hedelmälliseksi kasvumaaksi.

 

Tällainen kuuden kappaleen mini-cd saattaa tällä hetkellä olla BK:lle juuri passelein mahdollinen esittäytymistapa. Ongelma on nimittäin se, etteivät miehet vielä tunnu keksineen, kuinka humusta olisi järkevintä hyödyntää. Sointi ei asetu kovin mieleenjääviksi sävelteoksiksi, joten kuusi kappaletta alkaa olla jo niillä rajoilla, joilla vaihtelu olisi vahvinta valuuttaa. Tai sitten asia on täsmälleen päinvastoin: jospa musiikin psykoottinen voima alkaisikin todenteolla tehota vasta albumin mittaisena annoksena. Ehkä BK:n kappaleiston voima on yksikköjensä summa, ja nyt alhainen lukumäärä jättää taiteellisen laskutoimituksen keskeneräiseksi. Tässä on vähän liikaa, mutta voisin haluta lisää. Loogista, vai mitä?"
- Markku Halme

 

Kaleva
"Brüssel Kaupallista on aiemmin kuultu yhden vinyylisinglen sekä muutaman kokoelmaraidan verran. Nyt yhtye siirtyy cd-aikaan kuuden biisin levyllä Aika, jonka jämäkkyyden lokeroiminen ei suju mutkattomasti. BK kun esittäytyy kahdenlaisena: irtonainen kitaravetoisuus saa rinnalleen 90-lukulaisten rockjätkien metallihurman.

 

Mikko Karmilan jäljiltä BK on yksi harvoista pienyhtiöiden levyistä, jonka pieni budjetti ei kostaudu ohuesti kirskuvana soundina. Paukkuva basso ja kitaramyllytyksen uhma yhdessä muodikkaiden progemetallipätkien kanssa tuonevat yhtyeelle uusia kuulijoita siitä poikajoukosta, joka harrastaa itsekin soittamista ja kuuntelee Primusta. Tehokkaimmin Veli-Matti Ylihukan kitarat teutaroi kolmessa varmassa keikkapalassa Moottorinaama, Valojuova ja Öljy. Muiden raitojen mustanpuhuva jytinä ei ehdi käydä yksitotiseksi, kuten saattaisi tapahtua täyspitkän levyn tapauksessa."
- Marko Sirviö